joi, 15 martie 2012

carnea "in vitro"

Business Insider publică un articol despre carnea "in vitro", produsă în laborator, care ar putea da peste cap planurile agricultorilor.
"E greu să conteşti beneficiile investiţiilor în agricultură: oamenii vor mânca mereu carne, iar pentru asta e nevoie de animale, deci de grâne. Ce poate funcţiona greşit aici?", se întreabă Business Insider.
Răspunsul este carnea sintetică, produsă din celule stem ale vitelor. Cercetătorul olandez Mark Post a anunţat că este aproape să creeze primul burger sintetic, despre care spune că va arăta la fel şi va avea acelaşi gust ca unul obişnuit.Cercetătorii consideră că producţia tradiţională de carne este ineficientă, iar apărătorii mediului spun că trebuie găsită o metodă de producţie mai ecologică şi mai puţin crudă pentru animale.
Business Insider scrie că, totuşi, producerea la cantităţi industriale a cărnii in vitro este încă departe, dar că ideea lui Mark Post ar putea fi pusă în practică în curând.
Cercetătorii olandezi au inventat carnea sintetică şi speră ca, într-un an de acum înainte, să aibă primul burger artificial. Fabricarea produsului va costa 250.000 de euro, iar carnea va avea probabil o textură alunecoasă precum calmarul, scrie Daily Mail.
Din carne artificială vor putea fi produşi crenvurşti şi alte preparate, iar unii cred că ea ar putea hrăni o parte din populaţia Pământului care nu are de unde să îşi procure mâncarea. De asemenea, acest produs ar putea să fie destul de atractiv pentru vegetarieni sau iubitorii de animale.Carnea sintetică are proteine, însă nu are consistenţa produsului natural. "Sperăm să facem un hamburger într-un an de zile", spune cercetătorul Mark Post , de la Univeristatea Maastricht. Cercetătorii s-au folosit de celule provenite de la animale pentru a crea produsul.
În ciuda costurilor mari de producţie de la început, carnea artificială ar putea ajunge mai ieftină decât carnea adevărată.
sursa: gandul.info

Din dragoste de animale distrugem omul. Asa cum am mai scris, inversam rolul normal al fiecarui lucru, punem animalul inaintea omului. Aparam cainii chiar cu pretul vietii unor oameni, facem mancare artificiala chiar daca, evident vor aparea si mai des cancerul si tot felul de alte boli. Mai ramane doar sa fim condusi de boi si porci la propriu nu la figurat...

Niciun comentariu: