duminică, 24 mai 2009

moartea unei frunze

filmele anilor nasterii tatalui meu

Shichinin no samurai (1954 - Genre: Action,Adventure,Drama) 8,8/10

Country:
Japan
Language:
Japanese
Color:
Black and White
Also Known As:
The Seven Samurai
Director:
Akira Kurosawa



...un film ce merita a fi vazut.

muzica anilor nasterii mele

joi, 21 mai 2009

papa bun


Oana gateste foarte bine. Sarmalutze(in foi de vitza si in foi de varza, sincer nu am mai mancat pana acum in aceeasi oala aceste doua sortimente, dar marturisesc ca asa cum le face Oana sunt foarte bune) Ciorba de vacutza, supa de pui, ciorba de peste(fara oase, din file), salata beuf, clatite cu pui si ciuperci, chiftele, chiftele cu sos, snitzele de pui, snitzele de peste(fara oase, din file), prajituri: torturi (cu banana, cirese din compot, ananas si creme de frisca si creme de ciocolata - daca nu ajunge crema de ciocolata punem si fineti), crema de zahar ars, clatite cu fineti...

Dar si Foinica ajuta la spalat vase si de asemenea face: frigarui delicioase, fripturi la gratar bunicele si salata de rosii cu ceapa.
Oana a mostenit talentul de bucatar si retzetele de mancare de la mama ei, cat despre prajituri, o are pe matusa ei la indemana oricand pentru noi sortimente.
Se spune ca dragostea trece prin stomac... Nu stiu despre altzii, dar eu personal pot sa certific ca dragostea mea pentru Oana renaste cu fiecare mancare pregatita cu atata suflet.

Dumnezeiasca Scriptura


Am fost acum cateva zile intr-un anticariat si am gasit acolo o Biblie tiparita in 1910. Mi-a placut foarte mult si nu costa decat 60 lei. M-am gandit sa o cumpar si m-am dus a doua zi pe la 11,30 a.m. . Din pacate o vandu-se de vreo 10 min. M-am ofticat foarte tare si mi-a parut rau. Am cautat apoi sa cumpar alta poate la fel de veche prin mai multe anticarite pe la Universitate, Romana, Mosilor, dar nu am gasit decat cateva mai noi si una cu primele pagini rupte (putin mai veche). Intamplator cineva de la un anticariat m-a indrumat sa cumpar Biblia editata dupa Carol 1, editura din 1914. Se spune despre ea ca s-ar numi Biblia lui Carol si ca ar fi cea mai buna traducere a Bibliei. Am reusit sa o gasesc la 150 lei pe strada Televiziunii, Nr.13 la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut foarte mult si din cate am rasfoit-o mi se pare chiar foarte bine scrisa.

Lucescu e cel mai bun antrenor roman!


Cred ca in prezent cel putin Antrenorul senior Lucescu si-a demonstrat clasa. Aseara a castigat, si cu putin noroc, cupa Uefa. Arbitrajul dupa parerea mea a fost jalnic. Greseli foarte multe, dar si de o parte si de alta nu ca la arbitrajele romanesti intr-o singura directie. Portarii au facut fiecare cate o greseala, ocazii au fost si la o poarta si la alta, un meci echilibrat si pana la urma cred ca cine si-a dorit mai mult cupa a luat-o acasa. Bravo Mircea Lucescu! Sa fii un bun exemplu urmat de fiu. Imi doresc din suflet sa vad o nationala puternica si sper sa reusim o noua calificare la un mondial sau european. Ma gandesc cu placere ca exista totusi si romani castigatori. Exista si romani de locul 1. Nu suntem facuti doar pentru locul 2. Dupa Hagi si Popescu la Galatasaray a urmat Lucescu cu aceasi cupa in palmares: Cupa Uefa, ultima de acest gen. Urmeaza cupa Europa League...

Noaptea Muzeelor


Am fost ca si anul trecut la Noaptea Muzeelor. Anul asta nu am mai fost la Antipa sau la muzeul Taranului sau la Muzeul de Geodezie ori la Muzeul George Enescu. Acestea toate le-am vazut anul trecut. Nu, de data asta am fost la ceva nou. Anul asta am stat la doua cozi mai mari, dar s-a meritat pentru ca am vazut Muzeul de Arta. Si de ce spun doua cozi? pentru ca muzeul era impartit in doua. Am vazut foarte multa pictura. Ce mi s-a parut interesant este ca pana si in pictura se observa cu usurinta o mare diferenta intre sufletul liber al pictorului strain si sufletul incalcit al pictorului roman. Personal mi-a placut dintotdeauna Nicolae Grigorescu si raman si acum la aceasta parere. Este cel mai bun pictor roman, pana in prezent cel putin. Anul viitor sper sa ajung si la Muzeul Militar sau cel de Istorie a Romaniei. Ma gandesc de asemenea ca poate prind o noapte a muzeelor si in Paris deci sa nu uit ziua de 16 Mai. :-)

sâmbătă, 16 mai 2009

reincarnare!? eu nu cred.


Desi inca de mic de multe ori mi se parea ca unele lucruri se repeta, si am trait multe sentimente de deja vu, eu nu cred in reincarnare. Cred ca fiecare dintre noi ia o bucatica din sufletul parintilor atunci cand se naste. O mica parte din energia aceea despre care se spune ca este in trupul fiecarui om cred ca este luata de la parinti o data cu sangele si carnea mamei si a tatalui, iar o parte poate mai mare este de la Dumnezeu. De altfel, fiind crestin, nu pot sa nu ma gandesc ca Iisus atunci cand va reveni pe pamant ne va da fiecaruia dupa faptele sale si va judeca viii si mortii. NU cred ca fiecare va fi judecat pentru mai multe vieti si oricum daca toti ar fi reincarnati ce morti ar mai fi de judecat. De la Adam si Eva oamenii sunt tot mai multi si deci apar noi si noi suflete... unde erau ele ascunse pana acum? Cred ca unii sunt posedati de diavol, ma gandesc ca e posibil sa intre draci in oameni, dar nu cred ca un suflet alearga necontenit de la un trup la altul pentru o eternitate...